Okul Aile Birliği

Okul Aile Birliği

23.10.2020 1275

Değerli Üyemiz;

Okul-Aile Birliğimiz 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birlikleri Yönetmeliği kapsamında çalışmalarını yürütmektedir. Okulumuzun yönetici, öğretmen ve velileri birliğimizin doğal üyeleridir.

Yönetmeliğimiz gereği Okul-Aile Birliğimizin görev ve yetkileri aşağıda sıralanmıştır.

* Öğrencilerin, Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri ve millî manevi değerler doğrultusunda yetiştirilmeleri için okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve ailelerle iş birliği yapmak.

* Okulun amaç ve hedeflerinin gerçekleştirilmesine, eğitimde kalite ve başarı için okulun stratejik plan çalışmalarına ve uygulamasına destek olmak, eğitimde fırsat eşitliğine imkân vermek ve öğretmenler kurulunca alınan kararların uygulanmasını desteklemek amacıyla velilerle iş birliği yapmak.

* Öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla okul yönetimince planlanan kurs, sınav, seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, kermes ve benzeri eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesine katkı sağlamak.

* Okul yönetimiyle iş birliği yaparak eğitim ve öğretim faaliyetleri dışındaki zamanlarda okulun derslik, spor salonu, kütüphane, laboratuvar ve atölyeleri gibi eğitim ortamlarının değerlendirilmesine katkı sağlamak.

* Okulun ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet satın almak, bu hizmetlere ilişkin sosyal güvenlik primi, vergi ve benzeri ödemelerin yapılmasını sağlamak.

* Millî bayramlar, belirli gün ve haftalar ile kültürel yarışmaların düzenlenmesi giderlerine katkıda bulunmak.

* Okula yapılan ayni ve nakdî bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak, sosyal, kültürel etkinlikler ve kampanyalar düzenlemek, şartlı bağışları amacına uygun olarak kullanmak.

* Kantin ve benzeri yerleri işlettirmek veya işletmek.

* Okul yönetimi ile iş birliği yaparak, imkânları yeterli olmayan öğrencilere maddi ve manevi destek sağlamak, aynı amaçla kardeş okullara da katkıda bulunmak.

* 28/8/2007 tarihli ve 26627 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmek.

* Eğitim ve öğretimle ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak.

* Eğitim ve öğretimi geliştirmek amacıyla oluşturulan çalışma komisyonlarına katkı sağlamak.

* Ulusal ve uluslararası projelere katılmak ve proje amaçlarının gerçekleşmesine katkıda bulunmak.

* Eğitim ve öğretimle ilgili diğer etkinliklere destek olmak.

 

Öğrencilerimizin eğitimi için fotokopi kullanımında herhangi bir kısıtlama yapılmamakta, öğretmenlerimiz öğrencilerimiz için gerekli gördükleri kadar sınırsız fotokopi çekimi yapabilmekteve bilgisayar çıktısı alabilmekteler. Okulumuzun fotokopi,toner, kağıt ve kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarına da okul aile birliğimiz destek olmaktadır.

 

Okulumuzun elektrik, su, doğalgaz ve telefon, giderleri haricindeki ihtiyaç duyulan günlük küçük onarımlar, tamiratlar, okulumuzda ihtiyaç duyulacak eğitim araç gereçlerinin temini, okulumuzun sosyal ve sportif faaliyetlerinin finansmanı gibi okulun günlük işleyişinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü ihtiyaca Okul-Aile Birliğimiz destek olmaktadır.

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında da öğrencilerimizin eğitim öğrenimlerini daha temiz ve nezih bir ortamda gerçekleştirebilmeleri ve okul aile birliğimizin bahsi geçen görevlerini yerine getirmesi ve ihtiyaçları karşılayabilmesi ancak velilerimizin okulumuza yapacağı bağışlar sayesinde mümkün olacaktır.

Veli bağışları Okul Aile Birliğimizin Kahramankazan-Akbank Şubesindeki ;

TR850004 6010 9488 8000 037418

IBAN numaralı OkulAile Birliği hesabına yatırılmak suretiyle yapılacaktır. Velilerimiz bağışlarını internet bankacılığı aracılığıyla havale/eftyapmak suretiyle yada Kahramankazan-Ankbank şubesine giderek yapabilirler. Okul Aile Birliğimize yapılan bağışlar Türkiye Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemine(TEFBİS)  işlenmektetir.

Öğrencilerimizin daha güzel ortamlarda eğitim görmeleri adına yapacağınız katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

 Şehit Ümit Güder Ortaokulu Okul Aile Birliği


 

Şehit Ümit Güder Ortaokulu Okul Aile Birliği Bağış Hesabı

AKBANK KAHRAMANKAZAN ŞUBESİ

TR85 0004 6010 9488 8000 0374 18


Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu

Okul Aile Birliği Başkanı: Erkan SARI

Başkan Yardımcısı: Ayşe AYDEMİR

Muhasip Üye: Metin YILDIRIM

Sekreter Üye: Kübra AKBULAT

Üye: Fatma PAMUK


Okul-Aile Birliği Yönetmeliğini indirmek için >>>tıklayınız.