Atık Pil Toplama Kampanyası

Atık Pil Toplama Kampanyası

21.03.2021 626

Kahramankazan Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi arasında imzalanan protokole istinaden her yıl okullar arasında yapılan atık pil toplama kampanyası bu yıl da tekrarlanmaktadır. 18 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek bu kampanya kapsamında okulumuzda da atık pil toplanacaktır.

Velilerimiz ve öğrencilerimiz evlerindeki atık pilleri okulumuzun giriş katına yerleştirdiğimiz atık pil toplama kutusuna bırakabilirler.

 

Pilleri çöpe atmadan önce şunları düşünün:

* Pilleri atık depolarına toplu halde götürebilirsiniz. Atık pilleri biriktirmek için kavanoz, poşet vs. kullanabilirsiniz.

* Bulunduğunuz ilçede, mahallede atık pil kutuları olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

* Atık pil toplama kutuları, pil alışverişi yaptığınız marketlerde, elektrik malzemeleri satılan mağazalarda, belediye binası yakınlarındaki parklarda olabilir.

* Günümüzde, pil satan yerlerin yasal olarak atık pil toplama kutusu bulundurması gerekiyor. Alışveriş yaptığınız yerde bu kutulardan yoksa, satıcıları uyarabilirsiniz.

* Pildeki metaller, geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilen parçalardır.

* Kullanım ömrü biten pilleri atık pil kutularına atarak su ve toprak kirliliğinin önüne geçersiniz ve insan sağlığını korumuş olursunuz.