5. Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması

5. Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması

23.08.2021 596

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ortaokullarda yabancı dil öğretiminin okullarımızda daha etkin hale getirilmesi ve yabancı dil eğitiminin niteliğinin artırılması amacıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından itibaren "Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim" uygulaması yapılmaktadır.

Okulumuz bünyesinde de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 5. Sınıflarımızın bir şubesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim uygulaması yapılacaktır.

·         5. Sınıf Şubelerinin tamamında Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması yapılacak mı?

 - 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılında 5. Sınıflarımızın sadece bir şubesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim uygulaması yapılacaktır.

 

·         Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması neden sadece bir şubede uygulanıyor?

 - Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması bir seviye sınıfı değildir, isteğe bağlı bir uygulamadır. Öğrencilerimizin tamamı yabancı dil ağırlıklı eğitim konusunda istekli olmayabilir ve bu uygulamayı tercih etmeyebilir.  Ayrıca okulumuzun fiziki yapısı ve ingilizce öğretmeni normu Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulamasının sadece bir şubede uygulanmasına olanak tanımaktadır.

 

·         Yabancı Dil Ağırlıklı 5. Sınıf Şubesine öğrenci seçimi nasıl yapılacak?

 -  Velilerimizin Yabancı Dil Ağırlıklı 5. sınıf şubesine kayıt yaptırmak için 31.08.2021 tarihine kadar okul müdürlüğümüze müracaat ederek dilekçeyle talepte bulunmaları gerekmektedir. Talep sayısının 25'i geçmesi durumunda, talepte bulunanların 4. Sınıf not ortalamaları dikkate alınacaktır.

 

·         5. Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması yapılacak şubede kaç saat İngilizce dersi okutulacak?

 - Haftada 11 saat ingilizce dersi okutulacak. 

 

·         Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

 - Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim uygulanmayan 5. Sınıflardan farklı olarak Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak. Aşağıda haftalık ders saatleri belirtilen dersler okutulacak.

 

Dersin Adı

Haftalık Ders Saati

Matematik

5

Fen Bilimleri

4

Sosyal Bilgiler

3

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2

Türkçe

6

İngilizce

11

Seçmeli Ders

 2+2

TOPLAM

35

 

 

 

 

 

 

DİLEKÇEYİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ayrıntlı bilgi için okul müdürlüğümüze müracaat edebilirsiniz.